Popis
Zajímavost o botanicals:
Botanicals Etsu Sakura Japanese Gin se macerují po dobu 7 dní v třtinovém lihu a následně destilují, přičemž cílem je zachovat jemné květinové tóny. Květy sakury, klíčové pro charakter tohoto ginu, kvetou jen krátce na jaře a jejich aroma se rychle mění. Proto se sklízí ručně ve vhodné fázi rozkvětu, aby nedošlo k jejich poškození a uchovala se prchavá aromatická intenzita typická pro japonské třešňové květy.
Whisky relevantní zajímavost (speciální edice pro Whisky Life! Prague 2025):
Destilerie Akita leží na centrálním ostrově Honšů v blískosti hory Ōu se zdrojem čísté pramenité vody používané k výrobě tohoto ginu Etsu Sakura, Etsu Double Yuzu a Etsu Double Orange. Další varianty – Etsu Original a Etsu Pacific Ocean Water jsou potom vyráběny v destilérii Asahikawa na severním ostrově Hokkaidó. Distribuci a mezinárodní uvádění značky Etsu zajišťuje francouzská skupina BBC Spirits. Ta má v portfoliu také japonské whisky Kurayoshi, Matsui, Tuttori a další.

